Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Antarabangsa

Polis Tembak Mati Penjenayah Tembakan Tahun Baharu Cina

Kongsikan Artikel Ini

LOS ANGELES, 23 Jan – Pemandu sebuah van berwarna putih yang dipercayai terlibat dengan insiden tembakan di Monterey Park, California, disahkan mati, lapor stesen penyiaran CNN.

Beberapa sumber polis memberitahu akhbar Los Angeles Times bahawa pemandu tersebut mati akibat kesan tembakan yang ‘dilakukan sendiri’.

Sekurang-kurangnya dua lubang yang ditembusi peluru dapat dilihat pada tingkap tepi kenderaan itu sebelum polis menghampirinya.

Wakil CNN di lokasi kejadian setakat ini masih belum melihat pemandu tersebut dikeluarkan dari van itu sejak Pasukan Taktikal dan Senjata Khas (SWAT) tiba.

Awal semalam (waktu tempatan), sumber memberitahu CNN bahawa maklumat awal yang diperoleh adalah polis cuba menghentikan kenderaan itu yang disyaki terlibat dengan insiden tembakan semalam, di Monterey.

Namun, ketika polis mengarahkan pemandunya keluar dari kereta, mereka terdengar bunyi tembakan dan dipercayai pemandu berkenaan menembak dirinya sendiri.

Dalam kejadian malam Tahun Baharu Cina itu, 10 orang maut apabila seorang penyerang melepaskan tembakan rambang di kawasan yang sebahagian besar dihuni penduduk dari Asia di Monterey Park.

Tembakan tersebut berlaku di sebuah kelab tarian sejam selepas sambutan Tahun Baharu Cina diadakan.

– Agensi

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniWASHINGTON, 2 Feb – Pencarian Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) semalam mengesahkan tiada dokumen sulit ditemui di kediaman tepi pantai Presiden Amerika Syarikat...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniDENPASAR, 2 Feb – Polis Bali melarang anggotanya daripada mengunjungi mana-mana kelab malam di wilayah itu kecuali bagi menjalankan tugas. Ketua Bahagian...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniSEOUL, 1 Feb – Korea Selatan dijangka melancarkan peluru berpandu balistik “berkuasa tinggi” baharu dalam masa terdekat, menurut sumber. Ia dilihat sebagai...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniWASHINGTON, 1 Feb – Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (NASA) memutuskan untuk menghancurkan Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) tepat ke Bumi menjelang...

Copyright © 2021 Media Rania - LIVE ON NEW SERVER