Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Antarabangsa

Bekas Peguam Kena Penjara Rakam Video Wanita Mandi

Kongsikan Artikel Ini

SINGAPURA, 18 Ogos – Seorang bekas peguam dijatuhi hukuman penjara 12 minggu oleh Mahkamah Singapura hari ini selepas mengaku bersalah merakam video seorang wanita yang sedang mandi.

Timbalan Pendakwa Raya, Yvonne Poon, berkata dalam kejadian 23 November 2020, lelaki berusia 32 tahun itu dikatakan memanjat balkoni jirannya untuk merakam video mangsa mandi melalui tingkap tandasnya.

Bagaimanapun, sebelum sempat lelaki itu merakam video, mangsa menyedarinya dan menjerit.

Akibatnya, lelaki itu melarikan diri ke rumahnya tanpa sempat melakukan rakaman.

Mangsa memberitahu suaminya dan mereka bersemuka dengan lelaki terbabit, sebelum suspek meminta maaf dan merayu supaya perkara itu tidak diperbesarkan.

Suami mangsa memeriksa kandungan telefon lelaki itu dan mendapati tiada rakaman lain di dalam telefonnya, namun tetap melaporkan kepada pihak polis.

Berdasarkan siasatan polis, lelaki itu mengakui sudah merakam video mangsa yang sedang mandi sejak beberapa bulan lalu dan kemudian memadamnya.

Tindakan dilakukan itu disebabkan tekanan kerja sepanjang tempoh pandemik COVID-19.

Sementara itu, peguam bela tertuduh, Shashi Nathan, berkata anak guamnya sudah meninggalkan profesion guaman dan kini bekerja di sebuah syarikat swasta.

Nama lelaki itu tidak didedahkan atas sebab tertentu dan kini turut menghadapi dua lagi pertuduhan pencerobohan jenayah dan sedang dipertimbangkan untuk dijatuhkan hukuman.

– AGENSI

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jangan lupa baca ini...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniPHNOM PENH, 22 Sep – Mahkamah jenayah perang Khmer Rouge yang disokong Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu (PBB) di Kemboja bersetuju mengekalkan sabitan...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniLONDON, 21 Sep – Pemimpin seluruh dunia mengecam tindakan Presiden Vladimir Putin yang mengarahkan kerahan tentera ke Ukraine serta memberi amaran bahawa...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniYANGON, 21 Sep – Junta hari ini memberi amaran kepada orang awam di Myanmar supaya tidak menunjukkan sokongan moral kepada kumpulan penentang...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniMEXICO CITY, 20 Sep – Ia sepatutnya hanya latihan, namun siapa sangka kejadian sebenar berlaku. Itulah yang berlaku ke atas penduduk bandar...

Copyright © 2021 Media Rania - LIVE ON NEW SERVER