Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Negeri

#Selamatkan Melaka: Penggerak Jentera PKR, PH Perlu Utamakan Nasib Rakyat – Anwar

Kongsikan Artikel Ini

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu jentera pilihan raya Pakatan Harapan (PH) bersiap siaga untuk berdepan Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.

Pengerusi PH itu berkata hal tersebut perlu dilakukan walaupun pembangkang kurang bersetuju dengan keputusan mengadakan PRN.

Presiden PKR itu berkata, walaupun PH kurang bersetuju dengan pengumuman Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) itu, jentera pilihan raya parti perlu membuat persiapan bagi berdepan kemungkinan PRN diadakan.

“Saya nasihatkan kepada penggerak jentera PKR dan PH untuk mengutamakan nasib rakyat pelbagai kaum yang melarat saat ini. Jadi, ayuh kita selamatkan Melaka!,” katanya melalui Twitter beliau hari ini.

Anwar turut memaklumkan, beliau semalam sudah mengadakan sesi penerangan dengan pimpinan dan jentera PKR Melaka berhubung pengumuman SPR itu.

Semalam, SPR menetapkan 20 November ini sebagai hari pengundian bagi PRN Melaka, manakala hari penamaan calon adalah pada 8 November dan tarikh mengundi awal pada 16 November.

Majlis Presiden PH dalam satu kenyataan selepas itu memaklumkan, mereka kurang bersetuju dengan pengumuman berkenaan.

Mereka berpandangan, ia bukan masa paling sesuai untuk mengadakan PRN berikutan penularan Covid-19 baru menunjukkan trend penurunan, sektor ekonomi baru dibuka semula dan kerisauan terhadap gelombang keempat penularan.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Negeri

Kongsikan Artikel InimoreSEREMBAN, 2 Dis – Dewan Undangan Negeri (Dun) Negeri Sembilan, hari ini, meluluskan Enakmen Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Sembilan (Pindaan) 2021 bagi...

Ekonomi

Kongsikan Artikel InimoreBAGAIMANA KAMI BOLEH MEMBAWA PERUBAHAN DAN KETELUSAN DALAM TADBIR URUS SERTA KESAMARATAAN DALAM AGIHAN PENGURUSAN PEMBANGUNAN INFRASTRUKTUR DAN SOSIO-EKONOMI KOMUNITI DI SARIBAS...

Negeri

Kongsikan Artikel InimoreMUKAH, 1 Dis – Masihkah mahu menafikan? Sehingga waktu ini, liputan internet bagi kawasan perkampungan Tellian dan kawasan luar bandar sekitar Mukah...

Jenayah

Kongsikan Artikel InimoreKUALA LUMPUR, 1 Dis – Seorang individu yang dipercayai penyokong Johor Darul Ta’zim (JDT) tular di media sosial selepas kekalahan skuad Harimau...

Copyright © 2021 Media Rania