Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Antarabangsa

Anwar Terus Dihormati Dunia…

Kongsikan Artikel Ini

KUALA LUMPUR, 9 Okt – Lepas seorang demi seorang kedutaan asing ke negara ini mengadakan kunjungan hormat ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim dan bertukar-tukar pendapat mengenai hubungan kenegaraan.

Dua tiga hari lepas tujuh kedutaan asing, Qatar, Oman, Yaman, Arab Saudi, Pakistan Afghanistan dan Kwait mengadakan pertemuan dan makan malam bersama Anwar dan isteri, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail.

Semalam, Duta Amerika Syarikat ke negara ini Brian Mcfeeters pula mengunjungi pejabat Anwar. Dalam kesempatan itu mereka berbincang beberapa perkara untuk kepentingan bersama tentunya perihal ekonomi dan kesihatan.

Sedikit aneh dengan penghormatan yang mereka berikan kepada Anwar itu. Kunjungan itu menandakan betapa Anwar dihormati dan dipandang tinggi oleh negara-negara tersebut.

Bayangkan dengan hubungan dan jalinan persahabatan Anwar dan penghormatan diterima itu betapa Malaysia mendapat manfaat besar kalau Anwar adalah pemimpin nombor satu, Perdana Menteri.

Apakah kunjungan dan penghormatan duta-duta asing terhadap Anwar itu mereka mahu mengajar atau memperlikan rakyat negara ini sepatutnya mereka mengangkat Anwar sebagai perdana menteri bukannya pemimpin lain?

Saya terasa seperti itu, anda entahlah.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniSOCHI, 22 Okt – Presiden Rusia berpandangan Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden membuat keputusan yang tepat dengan mengundurkan tenteranya dari Afghanistan....

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniHANOI, 15 Okt – Vietnam akan memberikan suntikan vaksin Covid-19 kepada remaja berusia 12 hingga 17 tahun bermula Oktober, menurut Kementerian Kesihatan...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniTOKYO, 14 Okt – Pilihan raya umum Jepun bakal diadakan pada 31 Okt selepas Parlimen negara ini dibubarkan pada Khamis, lapor Agensi...

Antarabangsa

Kongsikan Artikel IniPYONGYANG, 12 Okt – Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un hari ini menyalahkan Amerika Syarikat (AS) sebagai punca ketegangan di semenanjung Korea,...

Copyright © 2021 Media Rania