Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Pendapat

#Politik69: PRU15 Adalah “Total War” Umno Dengan Bersatu

Kongsikan Artikel Ini

PENDAPAT, 4 Okt – Goebbel Menteri Propaganda Nazri zaman Hitler istihar “total war” terhadap tentera Bersekutu. Hitler marah, bandar Dresden German diserang sehingga musnah.

Apa maksud “Total War?” Ia peperangan guna senjata tanpa batas. Agensi, jawatan, media, wang, kehakimandan dan undang undang. Objektifnya ialah asalkan “menang”.

Apakah pertembungan UMNO-PPBM di PRU ke 15 adalah total war? Muhyiddin nampaknya tidak berhenti bercakap isu UMNO lawan PPBM.

Apakah PPBM lawan UMNO adalah “total war”? Keberadaan PPBM hasil 15 MP lompat dari UMNO. UMNO dan PPBM tidak akan mengalah siapa miliki 15 kerusi tersebut.

Sebab itu penentuannya di PRU 15. Total war pasti berlaku. Selagi UMNO ada, PPBM sukar hidup. PPBM tidak akan lupa, parti itu hilang Johor dan Perak kerana UMNO.

Apatah lagi Muhyiddin tersingkir sebagai PM kerana UMNO. Muhyiddin pasti menyesal kerana gagal memadamkan UMNO masa dia jadi PM.

Komen menghina UMNO oleh Muhyiddin yang dipetik dari satu video (lampiran) tidak akan dilupakan. Dia hina UMNO bila ditanya, sama ada dia akan masuk balik UMNO.

..”Bodohlah saya, parti yang tonggang langgang. Dah masuk longkang. Dah kalah teruk, dah hancur dah. Tak ada sentimen. UMNO sudah tidak wujud lagi”

“Sepatutnya sudah sampai masanya orang Melayu memikirkan bahawa UMNO sudah tidak wujud lagi. Tinggalkan UMNO. Tidak ada maknanya lagi”.

“Takkan hari ini, dalam keadaan begini, ada orang berpusu pusu nak jadi ahli UMNO. Nak isi borang parti. Bukan sahaja dah kalah, tapi dah rosak”.

Bila diminta mengulas keputusan PAU UMNO, respond Muhyiddin ialah, “Oh adalah lagi PAU. Ingatkan dah kena TAPAU.

Wajar Presiden PPBM mendedahkan berapa jumlah ahli PPBM dan cawangannya mengikut Bahagian. Baru kita tahu parti mana yang kena TAPAU.

DR. PUAD ZARKASHI

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Ekonomi

Kongsikan Artikel Ini1. Tan Sri Mohd Nor dilantik sebagai Pengerusi TH semasa saya menjadi Menteri yang bertanggungjawab ke atas TH mulai tahun 2018. Latarbelakang...

Pendapat

Kongsikan Artikel IniDilihat berada dalam keadaan tersepit di antara kerjasama dengan Umno atau Bersatu, formula PAS untuk “menyokong penyandang” jika berlaku pertembungan antara kedua-dua...

Pendapat

Kongsikan Artikel IniMinggu ini kita gembira dengan berita kebenaran merentas negeri. Ini bukan berkaitan dengan balik kampung menziarahi ibu bapa dan sanak saudara tetapi...

Pendapat

Kongsikan Artikel IniPENDAPAT, 10 Okt – Pengakuan UMNO Melaka tentang cubaannya menggamit kerjasama dengan DAP bagi menyelematkan nyawa kerajaan negeri daripada tumbang tidak lain...

Copyright © 2021 Media Rania