Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Komuniti

#Kerajaan69: Ibu Adib Kecewa Dengan Pemimpin Kerajaan Hari Ini

Kongsikan Artikel Ini

Keluarga Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim tampil menyatakan rasa sedih dan kecewanya terhadap pimpinan kerajaan persekutuan.

Ia selepas mereka dimaklumkan siasatan berhubung kes kematian anggota bomba itu ditutup sementara dan akan dibuka semula sekiranya mempunyai bukti baru.

Menurut ibunya, Asma Aziz, 54, dia dan suaminya, Mohd Kassim Hamid, 65, sebelum ini langsung tidak dimaklumkan oleh pihak berkuasa mengenai kes anak mereka itu ditutup sementara dan hanya mengetahuinya melalui laporan media.

Sebelum ini katanya, mereka sekeluarga percaya pemimpin kerajaan yang baru hari ini mampu memperjuangkan nasib Adib seperti dicanang sebelum menjadi kerajaan.

“Bagaimanapun saya kecewa apabila pemimpin sekarang pun tidak ada beza dengan kerajaan terdahulu,” katanya seperti dilaporkan Utusan Malaysia, hari ini.

Terdahulu Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Zuraida Kamaruddin dilaporkan berkata bahawa kes itu ditutup sementara dan akan dibuka semula jika terdapat bukti baru.

Zuraida yang adalah Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan ketika insiden itu berlaku menyatakan yang kerajaan kini memberi fokus terhadap keperluan keluarga arwah.

Untuk rekod, Jabatan Bomba dan Penyelamat terletak di bawah bidang kuasa kementerian tersebut.

Asma juga dilaporkan berkata, dia juga kecewa dengan pelbagai janji yang ditabur sebelum ini termasuk memberi pampasan selepas kematian Adib, namun merek tidak menerima sebarang pampasan dan bantuan sehingga hari ini.

Katanya, antara pihak yang menabur janji tersebut ialah Kementerian Perumahan Kerajaan dan dan Tempatan.

“Setakat ini, keluarganya hanya menerima wang pencen Muhammad Adib sebanyak RM375 sahaja setiap bulan,” katanya lagi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Ekonomi

Kongsikan Artikel InimoreKUALA LUMPUR, 1 Dis – Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim mendakwa mekanisma kawalan harga barang begitu lembab susulan kenaikan harga secara mendadak, sejak...

Ekonomi

Kongsikan Artikel InimoreGEORGETOWN, 1 Dis – Kementerian Kesihatan (KKM) diminta menyiasat dan mengambil tindakan berhubung isu peningkatan bayaran perubatan di hospital swasta. Gesaan itu...

Ekonomi

Kongsikan Artikel InimoreKUALA LUMPUR, 1 Dis – Semua naik! Rata-rata peniaga dan pengguna masing-masing melahirkan rasa kecewa berikutan harga barangan terutamanya barang basah yang...

Ekonomi

Kongsikan Artikel InimorePUTRAJAYA, 1 Dis – Perdana Menteri, Ismail Sabri Yaakob seakan terkejut dan terpaksa mengakui harga barang keperluan terutamanya ayam dan ikan meningkat....

Copyright © 2021 Media Rania