Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Politik

Aminuddin Saran KEADILAN Jempol Santuni Anak Muda

Kongsikan Artikel Ini

PALONG, 25 Sep – Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) KeADILan Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Aminuddin Harun menyarankan kepimpinan KeADILan Jempol menyantuni pengundi muda khususnya berumur 18 tahun hingga 26 tahun.

Aminuddin berkata, di Negeri Sembilan sahaja sekitar 250,000 pengundi baru berumur 18 tahun ke atas, bakal mengundi untuk kali pertama pada Pilihan Raya umum Ke-15 (PRU-15) nanti.

“Anak muda juga perlu disantuni. Program berimpak besar perlu dianjurkan dalam mendekati anak muda.

“KeADILan Jempol perlu bekerja keras untuk menangkan semua kerusi di Parlimen Jempol, bukan sahaja kerusi yang ditandingi calon KeADILan tetapi juga calon DAP dan Amanah,” kata Aminuddin.

Aminuddin berkata demikian dalam majlis ramah mesra bersama Ahli Jawatankuasa KeADILan Jempol di Pejabat KeADILan DUN Palong, Pusat Bandar Palong 4, 5 & 6 pada petang Jumaat.

Aminuddin turut menghadiri majlis minum petang bersama kepimpinan MPKK DUN Palong di tempat yang sama dan beberapa perkara telah dibincangkan.

Aminuddin dalam pertemuan tersebut menyatakan beliau sentiasa mengambil berat tentang pelan pembangunan di DUN Palong khususnya Pusat Bandar Palong 4,5 & 6.

“Saya meminta sebarang permasalahan disalurkan kepada penyelaras DUN, MPKK dan ahli majlis untuk ditangani segera.

“Manfaatkan juga wakil kita (ahli majlis) dalam Majlis Perbandaran Jempol (MPJL) untuk mengutarakan sebarang cadangan yang perlu diangkat ke pengetahuan pihak MPJL,” ujar beliau.

Turut hadir, ADUN Bahau, YB Teo Kok Seong; Setiausaha KeADILan Negeri Sembilan, Saudara Nazri Kassim; Pengarah Jabatan Pilihanraya KeADILan Negeri Sembilan, YB Senator Dr.Ahmad Azam Hamzah dan Ketua Cabang KeADILan Jempol, Saudara Rebin Birham.

Aminuddin turut menghadiri program Zikir Al-Mathurat Kubra di Masjid Felda Palong 4 dan menunaikan sembahyang Maghrib dan Isyak secara berjemaah, malam tadi.

Perkongsian berita dengan portal NegeriKita.org

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Negeri

Kongsikan Artikel InimoreKUCHING, 2 Dis – Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) Sarawak memerlukan sedikit masa lagi bagi menentukan calon dalam Pilihan Raya Negeri Sarawak ke-12...

Negeri

Kongsikan Artikel InimoreSEREMBAN, 2 Dis – Dewan Undangan Negeri (Dun) Negeri Sembilan, hari ini, meluluskan Enakmen Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Sembilan (Pindaan) 2021 bagi...

Ekonomi

Kongsikan Artikel InimoreBAGAIMANA KAMI BOLEH MEMBAWA PERUBAHAN DAN KETELUSAN DALAM TADBIR URUS SERTA KESAMARATAAN DALAM AGIHAN PENGURUSAN PEMBANGUNAN INFRASTRUKTUR DAN SOSIO-EKONOMI KOMUNITI DI SARIBAS...

Negeri

Kongsikan Artikel InimoreMUKAH, 1 Dis – Masihkah mahu menafikan? Sehingga waktu ini, liputan internet bagi kawasan perkampungan Tellian dan kawasan luar bandar sekitar Mukah...

Copyright © 2021 Media Rania