Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Anak Muda

PANAS – Ketua Pemuda Bersatu Belasah ‘Pak Guard’ Sampai Mati!

Kongsikan Artikel Ini

IPOH, 31 Ogos – Rentetan kes kematian pengawal keselamatan Thava Sagayam, polis telah mengklasifikasikan semula kes di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh. Sekiranya disabitkan kesalahan, suspek akan dikenakan hukuman mati mandatori.

Thava Sagayam, yang diserang oleh tetamu homestay di sebuah kondominium di Ipoh tahun lalu, meninggal dunia pada hari Jumaat. Tetamu itu dikenali sebagai Noor Azhar Muhammad, anggota bahagian Pemuda Bersatu Kota Bharu.

Kejadian itu berlaku pada 29 Disember, menyebabkan pengawal itu berdarah dari kepalanya. Dia kemudian dikejarkan ke hospital dalam keadaan separuh sedar. Punca kejadian adalah kerana Thava tidak membenarkan Noor Azhar dan anaknya untuk berenang di kolam renang kondo tersebut kerana SOP yang telah dikuatkuasakan.


Polis Perak mengesahkan individu ketua pemuda Armada Bersatu Kota Bharu tersebut pernah didakwa dalam kes tersebut.

Ketua Komisioner Perak Mior Faridalthrash pada mulanya mengatakan bedah siasat mendapati lelaki itu telah mati akibat jangkitan paru-paru.

Keluarganya, bagaimanapun, tidak berpuas hati dengan laporan itu dan mendakwa kematiannya berkaitan dengan serangan sejak lapan bulan lalu.

Mior berkata, tetamu tersebut telah didakwa pada 6 Januari tahun ini kerana secara sukarela menyebabkan luka parah dan kes itu dijadualkan disebut pada 9 September.

Tetapi, berdasarkan bukti baru, Mior mengatakan polis telah membuka semula siasatan mengenai serangan tersebut.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Copyright © 2021 Media Rania