Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Nasional

NGO Ajak Rakyat Sertai Bantahan 31 Julai Tolak ‘Kerajaan Tak Layak’

Kongsikan Artikel Ini

Badan bukan kerajaan (NGO), Sekretariat Solidariti Rakyat mengajak orang ramai menyertai bantahan pada 31 Julai ini bagi menolak kerajaan yang didakwa tidak mempunyai kelayakan memimpin.

“Kami mengajak semua untuk turun ke jalan pada masa dan tempat yang akan diumumkan dalam masa terdekat,” katanya dalam kenyataan.

Ia mendakwa kerajaan Perikatan Nasional (PN) tidak mempunyai kredibiliti untuk menggalas amanah mengemudi negara keluar daripada pandemik Covid-19 serta kesannya terhadap ekonomi, kehidupan dan kesihatan rakyat.

“Sudah tiba masanya rakyat mempunyai pemimpin yang sedar diri, bertanggungjawab dan rendah hati dalam memahami denyut nadi rakyat.

“Kita tidak perlukan pemimpin yang sentiasa memperlekeh derita rakyat dan membuat keputusan tidak menguntungkan rakyat terbanyak.

“Tuntutan kami supaya Perdana Menteri dan seluruh Kabinet beliau berundur, sidang Parlimen diadakan sepenuhnya dan moratorium automatik untuk semua.”

Sabtu lalu, Sekretariat Solidariti Rakyat bersama Himpunan #Undi18Now berkumpul di Dataran Merdeka untuk mendesak Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin berundur segera atas kegagalan kerajaan membendung pandemik Covid-19.

Seramai 20 individu berkumpul dan mengibarkan bendera hitam, selain membawa sepanduk serta lima patung menyerupai jenazah yang dikafankan.

Susulan itu, tiga aktivis dikompaun RM2,000 setiap seorang kerana menyertai bantahan antikerajaan itu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Nasional

Kongsikan Artikel IniAhmad Zahid Hamidi secara sinis berkongsi harga “katak politik” dalam tempoh sebulan ini dijangka melambung kepada RM32 juta seekor. Dalam kenyataan terbaharu...

Nasional

Kongsikan Artikel IniPresiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim merayu kepada golongan profesional dan penjawat awam agar tidak menjadi ‘perkakas’ kepada orang politik dan tidak...

Nasional

Kongsikan Artikel IniGerakan diterajui belia seperti #Lawan, Hartal Doktor Kontrak dan Bendera Hitam mendapat sokongan aktivis veteran, dengan salah seorangnya dari era Reformasi menggalakkan...

Nasional

Kongsikan Artikel IniSetelah pimpinan Pakatan Harapan membuat perkiraan yang teliti bersama rakan-rakan dari parti-parti pembangkang dan semua yang tidak menyokong Tan Sri Mahiaddin Md...

Copyright © 2021 Media Rania