Connect with us

Hi, what are you looking for?

MEDIA RANIA

Pendapat

Sikap PAS Suka Main Kayu Tiga Akhirnya Makan Diri

Kongsikan Artikel Ini

PENDAPAT, 18 Jun – Kepada Khairul Faizi Ahmad Kamil, Timbalan Pesuruhjaya Pas Johor yang mulai resah gelisah dengan keadaan atau khabar angin yang kuat bergema yang memungkinkan perubahan kerajaan boleh berlaku.

Pesanan buat Khairul Faizi, jangan resah dan gelisah sebab sekiranya Pas boleh main kayu tiga, Umno juga boleh, sekiranya Pas boleh kahwin dua, Umno pun cuba buktikan perkara yang sama iaitu mereka mampu buat.

Apa yang nak resahkan inilah adat politik terkadang kita di atas dan terkadang kita di bawah. Takkanlah nak kita nasihatkan lebai-lebai yang kurang faham dalam Pas sekarang ini atau mungkin Pas sudah duduk dalam ‘panic room’ waktu ini.

Cuba kenang saat manis dengan isteri pertama kamu waktu Pas bermesra dengan Umno dan ketika itu hubungan itu intim sekali sehinggalah tiba ketika dan saatnya bila sudah menjadi kerajaan datang pula pasangan baharu yang kaya serta mempunyai ciri-ciri yang diidamkan selama ini.

Akhirnya kekasih lama iaitu Umno dilupakan kerana sibuk memetik kuntum mawar yang mekar. Hati siapa yang tak terguris bila kekasih hati ada orang ketiga dalam perhubungan, malah ia menjadi dendam.

Jadi, tidak salahlah Umno mencari pasangan lain untuk meneruskan kehidupan mereka selepas dinodai oleh Pas. Dari itu, Pas pun terpaksalah Umno tinggalkan untuk mencari keserasian baharu kerana Pas memang tidak boleh dipercayai.

Kesudahannya, matlamat Pas untuk mendapat habuan di Johor terutamanya tidak kesampaian kerana lempias dendam untuk dibalikkan kepada Pas.

Rasanya peribahasa sungguh kawat yang dibentuk, ikan ditebat yang diadang yang dicanang Pas itu hanya meludah ke muka sendiri.

Kepada Khairul Faizi, ukurlah baju dibadan sendiri. Janganlah meletak angan terlalu tinggi serta menuding jari terlalu banyak pada orang lain.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jangan lupa baca ini...

Pendapat

Kongsikan Artikel IniKENYATAAN MEDIA TIMBALAN KETUA PENERANGAN KEADILAN Oleh: Razeef Rakimin Ahad 04 Disember 2022 SANUSI KETERLALUAN LABEL PENYOKONG SENDIRI SEBAGAI PENGEMIS, BODOH Saya...

Pendapat

Kongsikan Artikel IniPENDAPAT, 4 Dis – Terasa lucu pula bila membaca kenyataan Mahiaddin Md Yasin yang mengecam susunan kabinet Anwar Ibrahim sebagai paling mengecewakan...

Pendapat

Kongsikan Artikel IniPENDAPAT, 2 Dis – Subsidi dan pembaharuan fiskal dijangka menjadi cabaran paling besar kepada kerajaan baharu di bawah pimpinan Perdana Menteri ke-10,...

Pendapat

Kongsikan Artikel IniPENDAPAT, 1 Dis – Meneliti perbualan telefon Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Presiden Turkiye, Recep Tayyip Erdogan yang merakamkan ucapan tahniah beberapa...

Copyright © 2021 Media Rania - LIVE ON NEW SERVER